Millainen on tyypillinen Oriflamen Brand Partner?

16.02.2024

Sinäkö kauneuskonsultti, kysyi vanhempi sukulaisihminen kasvoillaan todella hämmästynyt ilme. En oikein tiennyt itkeäkö vaiko nauraa? Olin juuri aloittanut Brand Partnerina ja pelkäsin tuhottomasti, että toivottavasti tämä täti-ihminen ei kysy mitään tuoteideologiaa mihin en tietystikään osaisi vastata. Mutta siinä päätin että seuraavan kerran kun tavataan, en pelkää. Sillä silloin tiedän jo jotain. 

Nyttemmin kun olen kouluttanut uusia Brand Partnereita heidän uran alussaan, olen yrittänyt painottaa sitä että tämä on työ jossa ei ole muottia mihin pitää mahtua. Onneksi ei ole. Koska tämä on työ josta jokainen tekee oman näköisensä. Mie olen tämmönen maalaismatami jolla on maahenkiset arvot ja elämä pyörii aika pienissä piireissä (vain koko maailma :) ) kun taas minulla on konsultteja jotka ovat tiukasti kiinni kiireisessä lapsiperhearjessa, ovat vuorotöissä, tykkäävät matkustaa... ja vaikka mitä muuta mitä minä en tee. Mutta yhteistä meille on intohimo tehdä tätä Oriflamea. Jokaisella on oma tavoitteensa ja halunsa. Osa haluaa oikeasti tehdä rahaa johonkin tarpeeseensa, toinen hakee ehkä sisältöä elämäänsä ja osa voi hakea vain kavereita. On äitejä, isiä, mommoja, pappoja, työläisiä, eläkeläisiä, kotona hoitajia, työttömiä... ja yrittäjiä niinkuin minä. 

On tummia ja vaaleita, on pitkiä ja lyhyitä, kapeita ja leveitä - on kaikenlaisia .Eli ei ole ulkomuotomuottia, mutta ei myöskään "taustamuottia" eikä myöskään muottia sille miten teet tätä hommaa. Oma brändi määräytyy sen mukaan esimerkiksi millaista materiaalia teet someen, miten palvelet asiakastasi. Omaa brändiä ja tekemistä kannattaa vähän tutkiskella ja kehittää haluamaansa suuntaan. Itse olen sitä mieltä, vastoin kaikkia markkinointioppeja, että somen materiaali ei tarvitse aina olla samasta reiästä työnnettyä. Kyllä someen voi jakaa monenlaista materiaalia monilla väreillä kunhan se joku tunnistettava asia kulkee läpi materiaalin. Itselle tämä on vähän hankalaa kun tuntuu etten pysty pitämään tiettyä brändiä yllä vaan keksin aina jotain uutta. Mutta jospa se olisikin mun brändi?

Mutta sinä joka mietit ettet sovi Brand Partnerin muottiin, unohda moinen ajattelu.  Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet, Sinun ei tarvitse muuttua, eikä olla jotain muuta kuin olet. Kauneuskonsultilla ei  todellakaan ole muottia mihin pihin pitäisi mahtuaö Onneksi, sillä tämä on meidän näköistä hommaa. Meidän jokaisen oman näköista.

Rakkaudella, Leppis