Onko Oriflame todellakin pyramidihuijausta?

05.02.2024

Ajattelin eilen tehdä palveluksen yhteiskunnalle ja kaikille meille yli 7000 Oriflamen Brand Partnerille ja kertoa noissa työhakuryhmissä totuuden verkostomarkkinointibisneksestä sekä pyramidihuijauksista. Pakkoa sanoa, vaikka aika noheva puolustaja olenkin, into loppui aika lyhyeen koska sitä tietoa ei vaan olla valmiita vastaanottamaan. Ajatus pyramidihuijauksista ja huiputuksista asuu osassa ihmisiä tosi syvällä. Paras (?) vastine oli että kun kukaan ei kerro mitä tällä oikeasti tienaa. Siksi se ei voi olla totta.  Kukaan ei uskalla kääntää ajatusta toisinpäin, miksi kukaan ei halua kertoa? Ja onko se edes fiksua kysyä?

Vissiin se on niin, että tämän verkostomarkkinointibisneksen ympärillä on joku outo salaisuuden varjo, joka saa ihmiset epäilemään mahdollisuuksia tällä pärjätä.  Itse olen pitkänlinjan projektityöläinen ja se on pitkään ollut tuolla yhdistys-, kunta- ja valtion tasolla ainoa tapa työllistyä koska enää ei juurikaan ole "irtainta rahaa" ihmisten palkkaamiseen vaikka olisi vaikka kuinka paljon töitä, todella hyviä töitä mitä pitäisi eteenpäin viedä. Sama se on täällä yksinyrittäjä puolella. Missään ei saa niin helpolla ja vähällä rahalla yrittäjäbisneksen työvälineitä kuin Oriflamella. Nyt en osaa tietenkään sanoa mitään muista verkostomarkkinointifirmoista. 

Mutta jos mietit miksi Oriflame EI OLE PYRAMIDIHUIJAUS vai huijataanko sinua? Luepa toimitusjohtaja Henrik Grannaksen selkeä selvitys siitä mikä ero meillä on pyramideihin. 

1) Pyramidihuijauksessa ylin henkilö tai/ja puun ylin henkilö tienaa eniten.

Meillä Oriflamella kuka tahansa voi tienata enemmän kuin ylempänä olevat jos tekee oikeita asioita (Myy, rekrytoi vastuullisesti ja rakentaa vahvan tiimin, kouluttaa ja auttaa muita menestymään ja tienaa siten heidän onnistuessa pienen siivun MM -mallin mukaan jne.). Oriflamessa on monta ihmistä Director-, Manager- ja Brand Partner -tasoilla jotka tienaavat enemmän kuin sponsori(t).

2) Pyramidihuijauksessa luvataan että voidaan tienata paljon tekemättä mitään.

Oriflamessa ei luvata että "voit tienata paljon tekemättä juuri mitään". Meillä Vastuullinen Rekrytointi tarkoittaa sitä että kerromme avoimesti toiminnastamme, kerromme että ansiot tulevat tuotteiden suoramyynnistä/sosiaalisesta myynnistä ja että myyminen tulisi aina perustua asiakkaan tarpeisiin, perehdytetään uudet kunnolla, huolehditaan heistä ja kerrotaan että loppujen lopuksi ansiot tulevat siitä mitä itse teet: "it all starts with you" 🙂. Lisäksi tietenkin kerromme kuinka hieno yhteisö tämä on lisätienstimahdollisuuksien lisäksi kuten esim. mahdollisuuksista mahtaviin elämyksiin, uuden oppimiseen, yhteisöllisyyteen, jopa uusien ystävien tapaamiseen jne.

3) Pyramidihuijauksissa on yleensä iso alkuinvestointi. Laillisessa toiminnassa kuten meillä on pieni aloituskustannus (19€) joka sisältää työkaluja, koulutusta ja meillä vielä lisäksi verkkokauppa, mobiiliapit jne."

"Lisäksi emme suosittele Brand Partnereita pitämään isoja varastoja koska se voi aiheuttaa teille taloudellisen riskin (ja esim. sen että tuotteiden laatu huononee ennekuin loppuasiakas saa ne mikä ei ole Brändimme mukaista toimintaa)."

----

Minusta tuossa on hyvin kiteytettynä asiat jotka tulisi ymmärtää. Tähän itse lisään vielä sen, että tässä maailman tilanteessa pyramidihuijaus ei voi olla se, joka

  • joka on toiminut jo vuodesta 1967 ja siinä missä toiset firmat (pyramidit ja myös ei-pyramidit) ovat kaatuneet tai lopettaneet toimintaansa, Oriflame on vahvistanut toimintaansa niin että on nyt suomen suurin suoramarkkinointifirma. 
  • Oriflame on 60 maassa ja maailmassa on yli 3 miljoona Brand Partneria

Mie niin mielelläni yritän selvittää näitä kompastuskiviä ja tarjota myös muille mahdollisuutta ansaita ilman aloitusmaksuja. Siis 19 € meillä on, mutta se on niin pieni summa kaikesta mitä sillä saa niin meinaan aina unohtaa edes mainita sitä. 

Toisaalta täältä sivulta näet lisää ORiflamen toiminnasta sekä tietysti tästä meidän rakkaasta Arctic Beauty-ryhmästä.