Verkostomarkkinointi jyllää - ehditkö pakoon?

03.03.2024

Olen jo pitkään ahdistunut näistä verkostomarkkinoinnin mollauspuheista. Juuri äsken se ahdistus nousi potenssiin sata kun luin facebookin eräästä työhakuryhmästä keskustelua siitä miksi verkostomarkkinointi-ihmiset tunkeutuvat voimalla näihin ryhmiin? Mie näin melkein punaista ja sormet olivat jo näppäimillä kirjoittamassa tuhannen ja sata tulista sanaa tuosta Mutta sitten mie ajattelin, että sehän on kuin heittäisi pumpulia tulipaloon 

Hetken jo istuneena voin ajatella asiaa ja jäsennellä sitä tähän. Usein noissa ryhmissä haetaan etätöitä, kotoa tehtäviä töitä, tietokoneella tehtäviä töitä. Osa ei erikseen kiellä puhelinmyyntiä ja verkostomarkkinointia. Mutta nykyisin jo iso osa näkyy niin tekevän.  Tuossa aiemmin mainitsemassani keskustelussa, eräs mies puolinen oletti olevansa jonkun sortin messias ja pelastavansa töitä hakevat verkostomarkkinoinnin rikoksilta ja huijauksilta, joissa menee rahat ja talot.  En tiennyt itkeäkkö vaiko nauraa. Siellä oli toki sellaisia jotka puolustelivat nykypäivän tapaa tehdä ihan normaalisi ansioita verkostomarkkinoinnilla, mutta kyllä siellä niitä peesaajiakin oli. En vain pystynyt lukemaan enempää. Poistuin ryhmästä. Olen itsekin sinne aina silloin tällöin jotain mainoksia laittanut, mutta.... en laita enää!

Tämä ahdistus sai minun tekemään päätöksen siitä, etten siellä tarjoa enää Oriflamen Brand Partneriuutta vaikka sitä kautta on minulle useita tosi hyviä konsultteja tullutkin. Toki aina tulee sellaisiakin jotka ajattelevat että Oriflameen kun lähtee niin ei tarvitse tehdä mitään ja provisiot tulee tilille. Ja pakko kyllä sanoa, että osalla nämä mainokset ovat sen kaltaisia että niistä sen päätelmän voi tehdä. Mutta se vaan on ihan väärä. Missään muualla kuin sanakirjassa palkka ei tule ennen työtä. Mutta en tästä sen enempää kirjoita vaan jatkan varsinaisesta aiheesta. 

Nimittäin tietenkin konsulteissa, jotka tuonne ryhmiin laittaa ilmoituksia ja mainoksia on sellaisiakin jotka ajattelevat vain omaa menestymistään (koska verkostomarkkinointi!) ja tiiminsä kasvattamista. Koska se on bisnestä. Mutta siinä on myös toinen puoli, ja minä Arctic Beautyn aluejohtajana olen sitä toista puolta. Eli kun itse olen elämässäni tehnyt tosi paljon erilaisia töitä, ollut isosti näkösällä ja aina poissa kotoa niin nyt haluaisin tarjota naisille ja miehille mahdollisuutta tehdä ainakin osan ansioistaan kotoa käsin. Itse laskin kun jäin pois päivätöistä, että minulla ne isotkin palkat ovat menneet ABC:n tankkeihin ja vuokranantajille. Nyt ne kulut ovat poissa, ja teen tätä työkseni. Ja sen haluaisin opettaa mahdollisimman monelle uudelle .

Taikatemppuja en pysty tekemään enkä sanomaan kenellekään että puolen vuoden päästä voit jättää palkkatyösi, tai alkaa yrittäjäksi, koska se ei ole minusta kiinni. Mutta jos kaikki menee tekemiesi suunnitelmien (välitavoitteiden kautta) mukaan, se on mahdollista. Jos se on onnistunut täältä ihanasta KorvatunturinMaasta, joka oikeasti on vähän niinkuin periferiassa ja meitä on täällä aika vähän, sillä koko kunnassa on noin 1000 ihmistä. Mutta minun asiakkaat ovatkin ympäri suomea ja se on se mahdollisuus sinullekin. 

Nyt huomaan unohtaneeni pahan mielen ja sen p***an maun suusta, että taas katson ilolla eteenpäin. En vain voi sille mitään, että pidän vähän "tyhmänä" ihmisiä jotka julistavat verkostomarkkinoinnin vastaista agendaa. Heille ei järjenpuhuminen auta.